Italyada Turk Koyu : İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 4 : Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür.

Italyada Turk Koyu : İtalya'daki Türk köyü: Moena - Resim 4 : Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür.. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırındaki i̇talyan köyü moena'nın diğer adı ise turchia, yani. Türkçe bilmeyen ama kendilerini türk olarak tanıtan moenalılar, türkleri bekliyor.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor.

Bozukkale koyu/Marmaris/Muğla/// Bozukkale Koyu'na İngiliz ...
Bozukkale koyu/Marmaris/Muğla/// Bozukkale Koyu'na İngiliz ... from i.pinimg.com
İtalya'daki türk köyünden davet var. Ancak bu i̇talyan köyünün çok ilginç bir. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor.

Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar.

İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Türkçe bilmeyen ama kendilerini türk olarak tanıtan moenalılar, türkleri bekliyor. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, türkçe bilmiyor ama türklerin gelmelerini çok istiyor. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'nın manzori dağlarının eteğindeki tek türk köyü olan moena'daki köylüler; Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü.

İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la turchia olarak anılmaya başlamış. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Türkçe bilmeyen ama kendilerini türk olarak tanıtan moenalılar, türkleri bekliyor.

İtalya'nın ortasında Türk köyü!
İtalya'nın ortasında Türk köyü! from i.emlakeki.com
İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla. Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır.

İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena.

İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. Hiç türkçe bilmedikleri halde 327 yıldır türk gibi yaşıyorlar. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Moena köylülerinin en büyük isteği ise mehter takımını görmek. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la turchia olarak anılmaya başlamış. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırındaki i̇talyan köyü moena'nın diğer adı ise turchia, yani. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

Atalarımızın viyana ziyaretleri anlaşılan i̇talyanlarıda. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırındaki i̇talyan köyü moena'nın diğer adı ise turchia, yani. Hatırladığım kadarıyla sadece bir blogda ayrıntılı açıklamasını okudum; İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da bilinen moena köyü, 323 yıldır hoşgörü örneği sergiliyor. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür.

GİZLENEN TARİHİMİZ: İtalya'da üç yüz yıllık Türk köyü
GİZLENEN TARİHİMİZ: İtalya'da üç yüz yıllık Türk köyü from 2.bp.blogspot.com
Faymonville de olduğu gibi i̇talyan köyü olan moena'da da tek bir türk vatandaşı yaşamıyor. Türkçe bilmiyorlar, türkiye'yi görmemişler ama 1683 'ten beri türk gibi yaşıyorlar. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena… alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırındaki i̇talyan köyü moena'nın diğer adı ise turchia, yani. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy.

Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy.

İtalya avusturya sınırında bir kayak merkezinin bağlı olduğu bir i̇talyan köyü moena. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. La turchia (moena), viyana kuşatmasında bir yeni çeri'nin yerleştiği ve liderliğini yaptığı bu köy i̇l turco olarak anılıyor. Doğasıyla, güzel evleriyle herkesi kendine hayran bırakan bir yanı var moena'nın. Ama internette pek bir bilgiye rastlayamadık. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Bu güzel haberi sizinlede paylaşmak istedim. Moena, i̇talya'nın kuzeydoğusunda etrafı dağlarla çevrili sevimli bir köy. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'nın rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi, moena köyü. İtalya'da manzori dağları'nın eteğindeki 'la turchia' adıyla da tanınan moena köyü'nün sakinleri, türkçe bilmiyorlar fakat. Osmanlı bayrakları ve türk bayraklarıyla.

Haber sitelerinde gezerken tesadüfen i̇talyada türkçe bilmeyen bir türk köyü olduğunu da öğrendik italya. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz.

Posting Komentar

Lebih baru Lebih lama